İçeriğe geç

Dek Durmak Ne Demek

Dek dur ne demek?

İyi davranmak, hiçbir yaramazlık yapmamak demektir.

Sana el pençe durmak ne demek?

Kanepede durup elini sıkmak ne anlama gelir? Saygı duyulması gereken insanlara karşı kendini göstermek için elini sıkmak. Divan, ayağa kalkmak anlamına gelir. Ellerinle kanepede durmak bir saygı işareti olarak kabul edilir.

Dek dubara ne demek?

Yani; çok sinirlendikten sonra öfkesi kayboluyor.

Süre durmak ne demek?

bir süre devam etmek, son, devam etmek.

Dek açılımı nedir?

Until Now (veya Until) kelimesi hakkında sıkça sorulan soruları mesaj detaylarında bulabilirsiniz.

Dek nasıl kullanılır?

Edat: Bir eylemin veya durumun bir veya iki adım atıp yanıma gelinceye kadar sona erdiği zaman veya yer. – Z. Selimoğlu. Başvurular, belirtilen zaman, yer vb. belirtilmeksizin 5 Eylül tarihine kadar yapılmalıdır.

Sana El Pençe Durmam ne demek istiyor?

9. Satır: “Mutsuzum, solgunlaştım / Senin için durmayacağım” “Mutsuzum, Ayan” kişinin mutsuz olduğu anlamına gelir ve bu açıktır. “Sana karşı durmayacağım” dediğinde kişi gururunu ve onurunu korumaktan bahsediyor. Başka bir deyişle, ne kadar mutsuz olursa olsun diğer kişiye boyun eğmeyeceğini söylüyor.

Meftun anacım yorgun ne demek?

8. mısra: “Meftun ana, yorgun / Bu zarar veya ziyanı sorma” “Meftun” kelimesi “aşık” anlamına gelir. Yani kişi aşıktır ve bu aşktan dolayı yorulduğunu beyan eder. “Bu zararı sorma” dediğinde, aşkın verdiği zararın boyutunu sormaya bile gerek olmadığını, durumun kötü olduğunu kastediyor.

Zınk diye durmak ne demek?

[1] Aniden durmak. [2] Bir yerde takılıp kalmak.

Hep yek nedir?

i. (hep ve Farsça. yek “bir” ve bütün yek) Tavla ve zar oyunlarında, “bir” gelen tarafların, atılan iki zarın üstünde olduğu oyun sayısı bir birdir.

Du bara ne demek?

Dubara TDK sözlüğü “iki kere” anlamına gelir. Ayrıca aldatmaca veya oyundaki her iki zarın da iki sayıya ulaşması anlamında kullanılır. Dubara ayrıca yaygın olarak “aldatmaca” veya “hile” anlamında kullanılır.

Deklarasyon yapmak ne demek?

1. Bildirmek, ilan etmek, bildirmek, ilan etmek. 2. Bir sorunu duyurmak için kamuoyuna yapılan bir bildiri, beyan, açıklama.

Dispne nedir tıpta?

Nefes darlığı, tıbbi adıyla dispne, akciğer, kalp, damar ve metabolik hastalıklar sonucu ortaya çıkabilen, akciğerlerin yeterli havayı alamaması sonucu göğüste sıkışma hissi ve nefes almada zorluk çekme olarak tanımlanabilir.

Güzel durmak ne demek?

Güzel görün, güzel yürü, vakur ol, edepli ol.

Nefes alırken hırıltı nasıl geçer?

Hırıltınızı iyileştirmenin birkaç yolu vardır: Astımlılar için, nefes egzersizlerinin hava yollarını rahatlatmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. … sıcak bitki çayı için. … sigara içmeyin. … evdeki potansiyel alerjenleri ortadan kaldırmak için HEPA filtreli bir hava temizleyici kullanın.Daha fazla makale…

Dur ne demek?

dur- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe tūr- “1. “Ayağa kalkmak, 2. Kımıldamamak” fiilinden türemiştir.

Dekmük ne demek?

Dekmik: [dekmük] Tekme Dayanağı: [ayağa kalkmak] Ayağa kalk, ayağa kalk, dik dur.

Dek sözcüğü Türkçe mi?

Eski Türkçedeki teg “kadar” sözcüğünden türemiştir.

Rahat dur ne demek?

yaramazlık yapmayın veya hareket etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort